Tietosuoja

Tämä on yrityksen henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste.

Päivitetty 16.4.2018.

Aakkosto tietosuoja GDPR
Aakkosto Oy

  • ei kerää tietoja evästeillä eikä suorita profilointia
  • ei luovuta henkilötietoja ulkopuolisille tahoille
  • ei käytä henkilötietoja suoramarkkinointiin
  • käyttää asiakkaan tietoja ainoastaan tämän tilausten toteutukseen ja laskutukseen.

 

Yksityiskohtaisemmat tiedot on esitetty seuraavassa.

1. Rekisterinpitäjä

Aakkosto Oy, Kavaljeerintie 10 A 1, 01520 VANTAA, SUOMI

2. Rekisteristä vastaava yhteyshenkilö

Jussi Rosti, sähköposti: gdpr@aakkosto.fi

3. Rekisterin nimi

Yhtiö pitää projektinhallintarekisteriä, johon sisältyvät yrityksen asiakasrekisteri sekä yrityksen työntekijä- ja alihankkijarekisteri.

4. Oikeusperuste ja henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen oikeusperuste henkilötietojen käsittelylle on rekisterinpitäjän oikeutettu etu (asiakassuhde). Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus on yhteydenpito asiakkaisiin, asiakassuhteen ylläpito, toimeksiantojen toteuttaminen sekä tilattujen töiden laskutus. Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin. Tietoja ei käytetä suoramarkkinointiin.

5. Rekisterin tietosisältö

Rekisteriin tallennettavia tietoja ovat: henkilön nimi, asema, yritys/organisaatio, yhteystiedot (puhelinnumero, sähköpostiosoite, osoite), tiedot tilatuista palveluista ja niiden muutoksista, laskutustiedot, muut asiakassuhteeseen ja tilattuihin palveluihin liittyvät tiedot. Tietoja säilytetään vähintään kaksi (2) vuotta kyseisen asiakkaan viimeisestä tilauksesta, ja tiedot poistetaan lopullisesti viimeistään, kun viimeisestä tilauksesta on kulunut viisi (5) vuotta.

6. Säännönmukaiset tietolähteet

Rekisteriin tallennettavat tiedot saadaan asiakkaalta mm. www-lomakkeilla lähetetyistä viesteistä, sähköpostitse, puhelimitse, sopimuksista, asiakastapaamisista ja muista tilanteista, joissa asiakas luovuttaa tietojaan. Työntekijöiden ja alihankkijoiden tiedot saadaan työ- ja alihankintasopimuksista.

 7. Tietojen säännönmukaiset luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Tietoja ei luovuteta säännönmukaisesti muille tahoille. Tietoja voidaan julkaista siltä osin kuin niin on sovittu henkilön itsensä kanssa. Tietoja voidaan siirtää rekisterinpitäjän toimesta myös EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

8. Rekisterin suojauksen periaatteet

Rekisterin käsittelyssä noudatetaan huolellisuutta ja tietojärjestelmien avulla käsiteltävät tiedot suojataan asianmukaisesti. Kun rekisteritietoja säilytetään internet-palvelimilla, niiden laitteiston fyysisestä ja digitaalisesta tietoturvasta huolehditaan asiaankuuluvasti. Rekisterinpitäjä huolehtii siitä, että tallennettuja tietoja sekä palvelimien käyttöoikeuksia ja muita henkilötietojen turvallisuuden kannalta kriittisiä tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja vain niiden työntekijöiden toimesta, joiden työnkuvaan se kuuluu.

9. Tarkastusoikeus ja oikeus vaatia tiedon korjaamista

Jokaisella rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus tarkistaa rekisteriin tallennetut tietonsa ja vaatia mahdollisen virheellisen tiedon korjaamista tai puutteellisen tiedon täydentämistä. Mikäli henkilö haluaa tarkistaa hänestä tallennetut tiedot tai vaatia niihin oikaisua, pyyntö tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

10. Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet

Rekisterissä olevalla henkilöllä on oikeus pyytää häntä koskevien henkilötietojen poistamiseen rekisteristä ("oikeus tulla unohdetuksi"). Niin ikään rekisteröidyillä on muut EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset oikeudet kuten henkilötietojen käsittelyn rajoittaminen tietyissä tilanteissa. Pyynnöt tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

 

Copyright © 2018 by Aakkosto Oy. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän rekisteri- ja tietosuojaselosteen pohjana on käytetty CC Attribution License ‑luvalla Harto Pöngän laatimaa mallipohjaa.

Ota yhteyttä

Käännöstoimisto Aakkosto Oy
Kavaljeerintie 10 A
FI-01520 VANTAA
VAT: FI 24416318

Email: info@aakkosto.fi

Soita tai lähetä viesti

Seuraa Aakkostoa

Copyright © 2006-2018 by Aakkosto Oy. All Rights Reserved.